Thursday, 20 October 2016

takpe ke kalau tak makan ubat tu?

semalam baru nak bukak buku merah ktenye...abes akak nurse ngan doktor tanye "ngape lambat?" maka aku cuma mampu sengih kerang je la...sambil jawab "tak sempat...sibuk keje..." nasib baik tak kena marah ko...kalau tak memang benyek la muka aku macam pisang terlebih masak...kandungan dah masuk 3 bulan lebih....

kena cek darah dulu...hmmm...ini part paling tak suka bila ada yang nak menyedut darah aku...walaupun sikit je...sakit tau!nak nangis malu...kahkahkah...dasar penakut jarum...hiv,ok...hb,ok...

tak cukup dengan darah yang setitik tu...nak sedut lagi 3 tabung....haaaaaaa....kali ni bukan sikit...3 tabung okeh!tengok muka aku dah terkulat-kulat tengok tabung ngan jarum yang dia nak guna tu, nurse sedut darah tu siap cakap "nak ambik darah banyak ni...3 tabung...kalau takut, jangan tengok ye..." hmmmm....harus la aku tak tengok kakak....

kena interview macam-macam...kena scan...alahai....nampak la bentuk baby yang secoet tu...omey-omey angat lah...doktor tunjuk jantung baby, aku iyekan aje la walaupon tak nampak...hahaha...kang cakap tak nampak kena marah pulok...kikiki...mungkin boleh nampak tapi nak kena telek bersungguh la kot...

sebelum balik dapat ubat...asid folic...ngan ape benda lagi ntah...aku bawak balik dan tengok je....takpe ke kalau tak makan ubat-ubat tu?

No comments:

Post a Comment