Friday, 28 October 2016

kau fikir la sendiri!

bila bekerja melibatkan memberi khidmat kepada orang ramai...(walaupon kerja aku tak melibatkan orang awam...tapi masih melibatkan orang-orang dalam pejabat okeh...) kita harus tahu di mana keutamaan kita....

walaupon satu unit ada 3 orang...kan kerja-kerja tu dah diagih-agihkan...kau buat apa...aku buat apa...itu pon untuk meringankan beban antara kita jugak...takde la semua benda kau nak hadap sendiri...kan...?

tapi....bila ada ahli dalam unit yang buat perangai...buat tak kisah dengan tanggungjawab yang patut dia buat...ambil sambil lewa setiap tugasan yang diterima...dengan harapan kawan-kawan ada untuk cover kerja kau....hmmm...memang bahagia la hidup kau...

bila kau datang kerja hanya untuk punch in dan punch out....lepas tu tak tau mana kau pergi...kau tak fikir ke apa kawan-kawan kau rasa?nak kena cover kerja-kerja kau yang mendatang...ok la lagi...nak cover kerja-kerja kau yang tertunggak yang tak tau hujung pangkal cerita...hmmm....memang mintak kena sumpah la jawabnye...

kau tak rasa makan gaji buta ke?
tak rasa gaji kau tu tak berkat?

marah?
aku tak marah la...
cuma meluat!
berkat tak berkat....buta tak buta...kau fikir la sendiri...
pffffttttt!!!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment