Tuesday, 27 September 2016

persediaan pertama

sejak tau diri ini berbadan dua...aku takde la planning macam-macam pon...awal lagi kan...encik suami pon ada pesan jangan nak excited sangat...buat biasa-biasa je...ok...baiklah...

esok dan lusa ada kursus...

aku kalau pegi opis pakai selipar je...tapi idok le selipar jepun tu...selipar tahap cantik la sikit...standard bawak jalan-jalan punye la...kalau ada kursus atau meeting luar atau keluar opis...memang aku pakai heels la..yang 3,4 inci punye tu...bajet ramping kan...hahaha...

jadi...sempena kursus esok dan lusa ni...aku dah mintak encik suami belikan sandal yang cantik untuk gantikan heels aku...bukan tak boleh pakai heels pon...boleh je...tapi takut pulak...mane la tau...kot-kot terpeleot kang...jadi citer lain pulak...haishhhh!!!mintak dijauhkan la...

jadi sabtu lepas dah pergi shopping kasut baru...yeay!!!jadi mulai sekarang dah boleh acah-acah macam mak-mak la gitu....hahaha...melampau sangat kan?

penantian selepas setahun enam bulan

tiga hari selepas raya Aidiladha, aku buat pregnancy test...hahaha...saja je buat...tak mengharap apa-apa pon walaupon period dah lambat dua bulan...sebab tahun lepas pon pernah jadi period tak datang dua bulan, bila test takde ape pon...hohoho...kuciwa dia jangan cakap la...huhuhuhu...

malam tu aku buat test time encik suami tengah tidur...ehh...tak payah tunggu lama pon, dah keluar dua line walaupon samar-samar...tahun lepas tunggu tak keluar-keluar line tu...hadoiii...aku dah la tak tau bape lame nak kena tunggu untuk line tu bertukar jadi dua line...jenuh bertapa dalam toilet...tapi malam tu macam terus keluar je line dia...ishhh...betul ke tak tu?

keluar toilet terus kejut encik suami dan tunjuk keputusan tu..."hmmm...macam ada...tunggu la lagi dua minggu test balik..."ehhhhh!!!!laki aku ni la kan....macam mintak kena cepuk pon ade...walaupon tak pastii, tunjuk la sikit rasa seronok ke..teruja ke...aduhaiii...tak menyokong langsung!mak redha je la bila encik suami sambung tido...berhuhu la aku sendirian....

jumaat lepas aku cakap kat encik suami nak test lagi sekali...nasib dia ok jer...hehehehe...balik umah malam tu terus test..line yang keluar lebih terang dari sebelum ni..hahahaha...confirm la tu ada...tunjuk kat encik suami, dia pon cakap confirm...nasib baik muka ada teruja...kalau tak, aku jotos kepala dia...ngeh ngeh ngeh...

Alhamdulillah dengan rezeki yang diterima ni...walaupon lama menunggu...akhirnya berhasil jugak...walaupon sebelum ni kena ulang appointment kat hospital sampai rasa malas dan akhirnya aku skip je appointment tu...

jadi sekarang tunggu masa nak pegi klinik je la...ntah bila nak pegi pon tak tau la...dia punye malas tak payah cakap la...hmmm...