Friday, 5 February 2016

jalan-jalan melaka

minggu lepas kami berjalan-jalan di melaka

sebenarnya aku nak celebrate besday encik suami kat melaka...alang-alang ada rezeki lebih ingat nak belanja la adik beradik yang lain...nak belanja pon tak beragak tempatnye...hohohoho...ajak pegi makan ketam kat umbai tu haaaa...

lupe yang orang lain semua dah berkeluarga...beranak pinak...aku bajet pegi makan balik hari je...hahahaha...itu aku je buat giler macam tu...mengamuk yang lain kalau aku ajak buat gitu...jadi, memikir la pulak lokasi penginapan...

fikir punye fikir....cari punye cari...akhirnya kitorang sewa appartment 2 bilik kat bayou lagoon, ayer keroh...ok la tempatnye...ade water park...sesuai sangat la untuk anak-anak main air...alang-alang dah sampai kan...biar ada hiburan sikit....aku pon nak berhibur jugak ngan anak-anak..

appartment 2 bilik rm250, dapat free 4 pass water park untuk 24 jam...jadi petang dah masuk, esok pagi nak masuk lagi boleh recycle je wristband tu...yang lain, kena beli asing la...tapi tak dapat pass 24 jam tu...pass harian je...dewasa rm22, kanak-kanak lebih 3 kaki rm16...yang kenit-kenit, halus-halus, free...

hari first sampai dalam pukul 3.30 petang...lepak-lepak jap...pastu dalam pukul 4 lebih turun le beramai-ramai bermain air...weeee!!

malam keluar makan je...agak kecewa bila kedai yang biasa aku pegi tu tutup pulak...aishhh....jadi makan je la kat mana yang ade...

hari kedua, lepas sarapan ape lagi...repeat lagi main air...hihihihi...masing-masing kalau jumpe air, sawan...hahaha...

lebih kurang 12.30 tengah hari kitorang check out...tak tau nak ke mana masing-masing...jadi, masuk bandar parking kereta then pusing-pusing naik beca aje...hahaha...panas weh!nak jalan pon tak lalu...1 beca rm40 je...ok la kot...siap main lagu janam janam lagi...hahaha...ok ape...

habis pusing-pusing dah tak tau nak ke mane...balik le...sebab ada yang nak balik ke kuantan...so takleh le lepak lame-lame...next time boleh plan jalan-jalan lagi...

itu je citer cuti minggu lepas...minggu ni...kena duduk bertapa di opis...kena ot time raya cina...yeay!!suke sangat!pffftttttt...

No comments:

Post a Comment