Wednesday, 13 January 2016

daging goreng kunyit hantam sajelah!

emmmm....tajuk tak hengat ko!hahaha...rasa tak tentu lagi...jangan terpedaya ye...

sampai rumah tak tunggu lama dah...(kalau tunggu...nanti penyakit malas datang) terus ke dapur...masak nasi...jenguk-jenguk peti sejuk nengok ape yang ade...emmm...kire boleh je la..nak abeskan saki baki sayur yang ada...simpan lama nanti benyek pulak...encik suami sejenis yang tak makan sayur...rugi aihhh...

keluarkan daging...cuci-cuci...perap garam kunyit...nasib weekend aritu dah siap potong-potong  pastu packing siap-siap ikut sesedap rasa untuk sekali makan berdua...dapat la 4 pack...1 pack tu dah potong dadu konon nak masak rendang...(ntah bile jadi tak tau le...)

secara jujurnye, aku tak reti masak....hahaha...google la sana sikit..sini sikit...baca-baca je...tak ikut pon...hihihi..hadam ikut selera sendiri..

panaskan kuali, goreng daging...agak2 dah garing campak semua sayur yang ada...(carrot, putik jagung, kobis bunge) hmmm...tunggu je la sampai sayur tu layu...siap...

eh..eh...over pulak cili aku dalam pinggan tu..

takde la payah pon...jadi tak jadi tu bergantung pada rajin atau malas kita ke dapur je...kalau malas memang ape pon tak jadi la...sementara belum bertambah ahli keluarga ni...kadang-kadang layan jugak malas tu...hehehe..

No comments:

Post a Comment