Wednesday, 18 November 2015

mencari redha

hati tak ikhlas menerima, macam mana nak redha?

hati menolak, macam mana nak redha?

merungut, memberontak, memprotes, mengkritik....

dan segala macam yang negatif kau sumbat dalam kepala otak...

macam mana nak redha?


cuba,

cuba belajar untuk berlapang dada

cuba melihat semua perkara dari sudut positif

supaya kau redha dengan setiap kentetuan Allah


sabar,

Allah sedang menguji kau

untuk memberikan sesuatu yang lebih baik


(sebenarnye....bila hati dah tak suka, semua benda nampak tak elok aje....sebab tu tak boleh nak redha...betul tak...?)

ambik dari encik google

Tuesday, 17 November 2015

tiket hoho dah sampai...yeay!

yeay!!!!hari ni dapat surat dari orang jauh uolllssss!hehehehe...

buka² je tengok tadaaaa!!!!tiket hop on hop off yang menang giveaway dari blogger http://arwendanish.blogspot.my/ tq el.... :)



itu giveaway pertama aku join...alhamdulillah rezeki...hehehe...lepas ni rajin la aku join giveaway...menang kalah tu belakang cerita...yang penting keseronokkan yang kita dapat tu...dapat kawan baru...pengalaman baru...kannn....

hmmm...dah boleh plan cuti ni...nak ajak sape ek...?

Thursday, 12 November 2015

cuma nak bagitau..

aku mc 2 hari...itu je nak cakap

perut sakit, pinggang sakit...tangan masih boleh menaip...tapi aku malas nak bercerita...

emosi terganggu dengan harapan yang musnah dan persoalan yang banyak..

Monday, 9 November 2015

dilema anugerah skrin ngan gegar vaganza

malam penuh dilema semalam...hahahaha...sangat!pening fikir nak tengok rancangan mane...anugerah skrin ke....gegar vaganza ke....hmmm....

mula-mula aku tengok opening anugerah skrin...macam best la jugak...pastu bila sampai kat bagi-bagi anugerah, aku mula rasa boring...cepat-cepat tukar tengok gegar vaganza...aku dah rekod pon dua-dua rancangan tu...hehehehe...takde masalah kalau miss pon, cuma cepat ngan lambat aje la...orang dah tau keputusan aku baru hegeh-hegeh nak tengok...malam ni la pulak sambung tengok ask tu...huhuhuhu...


gegar vaganza minggu ni lagu semua best-best...mengimbau kenangan sungguh la...ye la...lagu-lagu zaman aku membesar kot...memang layan la...betul-betul buat aku gatal kaki nak pegi karaoke...hohohoho...


sheeda menjadi peserta ketiga yang tersingkir bagi gegar vaganza musim kedua ni selepas ezlynn ngan zul handyblack...tapi, dimaklumkan semalam episod gegar vaganza akan ditambah...berapa episod tak pulak dibagitau...jadi ada kemungkinan ada minggu yang takde penyingkiran...atau ada minggu yang peserta tersingkir di bawa masuk balik...mungkin la...mungkin...aku agak-agak aje...

ape-ape pon, tak sabar nak tunggu show minggu depan...

Thursday, 5 November 2015

menyahut saranan menteri

awal aku keluar rumah arini...pfffttt....nampak tak aku menyahut saranan menteri tersebut...hahahaha...bagus keluar awal ni sebenarnye...jalan tak jem...kereta tak banyak...udara sejuk...boleh lalu jalan jauh yang takde tol...haaaa....nampak tak...?

puiiii!takde maknenye encik sayang aku nak keluar awal kalau takde keje urgent...ini sebab ada hal je la baru dia nak keluar awal...huhuhuhu...takde kaitan ngan statement menteri tersebut okeh!

kebetulan pulak arini aku kena bertugas kat mahkamah...haiyoooo... (mahkamah nampak aje besar...bukan semua bilik jalan serentak...) seram siot...kol 7 dah sampai...hantu-hantu baru nak balik sarang kot...bilik aku jaga tu, kalau nasib baik ada la orang yang masuk...kalau nasib tak baik duduk la sorang-sorang sampai ke petang...jadi penunggu...

sebenarnye takut tu cuma perasaan aku je...takde benda pon...tapi benda ghaib tu ade...bila dah duduk sorang-sorang mula la fikir benda merepek aje...adeiii...kepala aku ni la haiiii....

cepat-cepat on laptop, pasang lagu kuat-kuat...(bagus kalau pasang ayat-ayat al-quran...) 

Wednesday, 4 November 2015

giveaway tiket percuma penang and kl hop on hop off

haaa...masih belum terlambat untuk join giveaway yang dianjurkan oleh blogger http://arwendanish.blogspot.com ...untung-untung ada rezeki ada can la naik bas hoho ni...hehehe...selalu tengok je bas tu lalu depan mata...


IKEA kini di Cheras...

berita baik untuk penggemar-penggemar barangan IKEA dan juga meatball IKEA yang glamer tu...IKEA akan membuka cawangan keduanya di Cheras pada 19 November 2015 ni...haaaa...ape lagi, moh le kite....

dah tak payah nak bersesak-sesak ke Damansara lagi..bestnye...!!!!tapi....Cheras pon jem jugekkk...same aje...KL ni mane tempat yang tak jem...?

19 November ni boleh la datang ramai-ramai...meriahkan suasana...ada housewarming party lagi...confirm sesak punye lah!huhuhu...

moh countdown same-same

nah alamat...jangan sesat ye...

Tuesday, 3 November 2015

kuat ke idok?

kuat ke idok semangat nak berdiet?nak tahan makan?nak sekat selera?mampu ke...?

kadang-kadang tidak le lapar pon...tapi saja jahat...bak kata orang, dari mata turun ke hati...haaaaa....itu la yang berlaku kat aku...kesian tau...huhuhu

kalau tengahari tu..memang tak lapar pon, tapi saja gatal buat ayat kat member sebelah..."akak lapar tak?saya takde la lapar pon...tapi nak benda kunyah-kunyah...." haaaaaa.....benda kunyah-kunyah tu la yang buat aku kalah...pffftttt....benci sungguh...member sebelah pon layan "jom..." hmmmm...ape lagi...ke kedai le kite......

kalau ke kedai runcit takpe lagi...dah sampai bawah "jom tengok kat kantin...tengok-tengok je...bukan nak beli pon..." hmmm....tengok-tengok aje kata aku...kata kau...?sudahnye, nasi jugak yang aku tapau...phuiii!jahanam betul....

balik keje encik suami tanya... "makan apa tengahari tadi...?" (nampak tak laki aku tak caya aku nak diet...?) sambil sengih-sengih ala-ala kerang busuk aku jawab laju "makan nasi...tapi makan sikit je...." terus encik suami sengih-sengih...nak mengata aku la tu...cet!

memang betul perut aku tak lapar pon...tapi kalah dengan godaan nafsu...macam mane la tak naik badannye...?aduhaiiii....kalau macam ni gayanye, bile la boleh turun berat aku ni...?

~~ hari ni ada kursus...hmmm...paham-paham la time makannye...takkan nak tengok aje...kan...?

menyerap aura sekeliling...

untuk menjadi seorang yang sentiasa ceria...kita kena berada di dalam suasana yang ceria...menyerap aura yang baik2...yang positif2...yang tenang2...yang manis2...

biarpun kau cuba untuk menjadi positif...tapi kalau sekali datang aura hitam, terduduk juga kau dibuatnye...melainkan tahap kesabaran kau tinggi melangit...mungkin kau masih mampu berdiri...

pagi2 dah dengar cerita tak sedap...nak menahan sampai ke petang, kau rasa jiwa tak memberontak ke?hmmm...