Friday, 23 October 2015

tesco delivery menjimatkan masa

sebelum ni ada sembang-sembang kat group whatsapp ngan kengkawan sekolah...sembang-sembang pasal personal shopper....aku ni bukan kaki shopping, so aku memang buta la sikit pasal shopping ni...lagi-lagi shopping online...ada rupanya orang yang sanggup tolong belikan barang untuk kita dengan cas yang tertentu dan berpatutan...

dalam banyak-banyak sembang tu, ada pulak yang tanya "xde ke yang nak tolong beli barang dapur hantar kat rumah...?" then ada member lain hantar gambar lori tesco...hahahaha...serius lori tesco antar barang dapur kat rumah...?tesco kot...bukan kedai runcit kecik-kecik punye...ade ke...?

hari ni gatal tangan meng"google" tesco delivery...dah tengok-tengok...usha-usha...gatal pulak tangan nak try...hahahaha...try aje...kalau menarik lepas ni makin malas la encik sayang aku bawak aku keluar jawabnye...

eh..lupe lak, sebelum tu korang cek dulu kawasan korang tu...takut tak termasuk dalam senarai penghantaran...tapi kalau kat KL ni semua kawasan ada kot...try la cek dulu okeh...

cek kawasan

dah pasti ada boleh la mula membeli...tapi, sebelum order kena register dulu...dah register baru boleh order dengan senang hatinye...lalalalalaaa...apa yang ada dalam tesco tu korang boleh order...barang basah...barang kering...jajan-jajan...makanan kucing...barang elektrik...penjagaan diri...stationary...ishhhh....semua ada la...apa ada dalam tesco tu korang pilih aje la ape nak...(jakun kejap)

segalanya di hujung jari anda...sila-sila la klik tanpa rasa malu...huhuhu...bila dah confirm barang nak beli, boleh pilih masa penghantaran...pastikan masa korang pilih tu ada penghuni kat rumah...kalau tak, sia-sia je la...

tarikh & masa penghantaran

selesai pilih masa, sila buat bayaran...boleh bayar terus atau bayar masa penghantaran depan pintu rumah...cash tak terima ye...

mari membayar

selesai....

ini adalah cubaan kali pertama aku buat keje beli online barang-barang keperluan harian macam ni...kalau buku ke...cd ke...baju ke...itu biasa...nak tengok dulu servis dia macam mana...kalau memuaskan boleh buat lagi...hahahaha....pemalas sangat!

No comments:

Post a Comment