Thursday, 26 February 2015

kecik ke besar...?

semalam...tengah makan member boleh layan group kat whatsapp sambil sengih²....aku ni cakap la sorang² sampai 2 kali ulang kot...mati dia tak layan...haaaa.....itu mintak gaduh namanye...terus mati selera aku...laju je aku suruh dia g bayar...menyampah aihhh nak ngadap lagi...

bila aku marah² sound dia suruh bagi perhatian sikit kat aku ( perempuan kan...memang giler perhatian )
boleh pulak dia cakap "nape nak marah²...?benda kecik je pon kan....."
ooooohohohohoho...kecik rupenye pada dia...
aku bagi balik... "kecik pada awak...tapi besar pada saya..." air mata pon meleleh turun...hahahaha...

lelaki memang suka ambil mudah...perempuan pulak terlalu ambil kisah...habis tu macam mane....?adeh...mintak dia faham kita...nanti dia cakap kita taknak pon faham dia..hmmm...payah²...

takde siapa yang salah...memang begitu lumrahnye kan... ( mungkin tak semua macam tu... ) 


Wednesday, 18 February 2015

audit lagi...

aku rasa baru je aku post entry pasal audit...elok semalam tak masuk opis, arini datang bukak email, eh²....audit nak masuk lagi....haiyoooo!!!diorang ni tak pegi beraya cina ke...?pffftttt... :(

email masuk harini...nak datangnye isnin depan...seminggu pulak tu...huhuhu...

bukan la kisah sangat pasal audit tu...yang aku kisah sebab isnin depan tu aku nak cuti...abes...kalau dah auditor nak masuk, layak ke aku bercuti dengan senang hati tinggalkan teman seperjuangan bersama para auditor tersebut?korang rase...?in case ada benda berkait tugas aku yang tak dijumpai...kesian pulak member² aku tu nak mencari...kan...?

~ kena cancel cuti...kena fikir cara nak balik ahad nanti memandangkan tiket bas dah pon habis...huhuhu...


Friday, 6 February 2015

last minit

aku....pesen kalau buat keje takat ujung² nyawa tu memang peberet la....sama la kes nak cari tailor untuk buat baju nikah...pfffftttt...hari ni baru nak terkial² mencarinye...bile majlis..?haaa....tu pon 1 hal jugak...tak tau bile...hahahaha....giler betul...

ikut la bile² mane² yang dan...kalau selesai segala urusan dokumentasi ngan baju...boleh la jalan...maklum le...tak buat majlis...senang gitu...ada pon dikelilingi adik beradik je...buat doa selamat...ayah tak dapat join sebab masalah kesihatan mak...so...tak payah nak beria sangat...hukhukhuk...sedihnye rasa.. :(

ape pon, lek² je la...sebab takde tarikh yang tetap kan...ape nak kejar²...pelan² kayuh... (stress jugak sebenarnye sebab tak jumpe tailor yang sesuai ni...agaknye cane la perasaan orang yang buat majlis besar²an tu ek...?)

Wednesday, 4 February 2015

salak punye hal...

minggu lepas abang aku ada keje kat Sabah...sebelum dia terbang balik ke semenanjung ni...jenuh aku mengirim buah salak kat dia...aku rasa sampai dia naik runsing dgn msg² aku pasal buah salak tu...hehehe...

sampai² kat semenanjung ni pantas je aku suruh bf aku g amek buah salak tu kat umah dia...dia siap tanye bf aku lagi pulak tu aku ni mengidam ke...?macam hape mengharapkan dia bawak balik buah salak tu...hahaha...hampeh btl orang tua tu..

dia memang tak paham perasaan seorang peminat makanan ni...(aku bukan la kaki makan...tapi ada sesetengah benda yang aku suka memang gini la jadinye...) kalau dah datang rasa nak makan tu memang macam orang mengidam la...ape la....macam bini dia tak penah mengidam pulak...haish! (dia x tau aku penah nangis mintak ayah aku belikan durian sebelum sampai musim durian...huhuhu...sadis!)

akhirnya terlepas jugak hajat di hati nak makan salak dari sabah tu...wehooo...sedap kau...manisssss....hmmmm....lain salak sini...masam giler kot...x lalu nak masuk mulut...huhuhu...(ade la yang manis...tapi payah nak dapat...)



p/s: next time kalau ada yang nak ke Sabah tu bgtau la...boleh aku kirim... :)