Tuesday, 20 January 2015

bila anak² masuk sekolah...

dah masuk minggu kedua sesi persekolahan...macam² ragam...tahun ni ada dua ketul anak buah masuk tadika...

Rayyan Ariq, 5 tahun...masih belum sempat nak bergosip² ngan abang long kawasan tu...mak ngah bz...nak buat cane...minggu lepas balik kampung pulok...acaner nak jumpe gosip²...?tunggu minggu ni ye...siap angah nak interview abes² sampai ko muak nak menjawab...hahahaha...tapi, tengok pada gaya msg² ngan mummynye....nampak macam ok je...

Mia Nur Natasha, 4 tahun...haaaaa...yang ni dah sempat gosip² masa balik kampung haritu...sebelum sekolah start, kemain lagi posing ngan kasut skolah...beg skolah bagai...dah masuk sekolah...hahahhahaha...tak suke pegi skolah rupenye mek ni...angah tanye pasal skolah kemain lagi muncungnye....bisu terus tak nak cakap..huh! teruk betul penangan skolah pada dia...mak tok call dari muar tanye pasal skolah ditutupnye tepon tu...terus jerit kat mummynye... "mak ni tak sayang mia la!!" ooo...pada pandangan dia, mummy ngan papa hantar pegi skolah tu orang tak sayang dia...huhuhu...kesian...

anak² memang ada je akalnye pikir benda merepek²...comel² je...

Wednesday, 7 January 2015

ayah pesan...

ayah pesan...
"sayang macam mana pon, kalau anak orang, tak boleh halang kalau mak ayah dia datang ambil...bukan hak kita..."

walau jumpa sekadar hujung minggu, sayangnya pada diorang dah macam anak² sendiri...tapi aku kena sedar diri, anak orang tetap anak orang...takkan boleh jadi anak kita...redha dengan ketentuan...dah memang bukan anak aku, takkan nak paksa mak dia bagi kat aku pulak...


Friday, 2 January 2015

Night At The Muzium - Secret Of The Tomb


malam tadi pergi tengok Night At The Muzium - Secret Of The Tomb kat TGV, Cheras Sentral...

disebabkan tak pernah masuk kat situ...memusing jugak la mencari kat mane duduknye TGV tu...huhuhu..kesian betul...tingkat 9 duduknye ko...takde tangga ye...kena naik lif nak ke tingkat 9 tu...(ke aku yang tak jumpa tangga...?) ok...kat sini aku nasihatkan bagi sesiapa yang nak ke sana...sila cari lif lain selain lif utama ye....sebab lifnye kecik je pon...pastu ramai pulak orang...dengan yang bawak troley lagi...


ok...berbalik pada ceria asal kita tadi...bagi aku ceritanya...biasa² je...boleh la nak layan...sebab tak payah nak memikir sangat kan...citer rilek²...santai² je...

kisah pasal si penjaga muzium si Larrey tu la...berlaku 'sesuatu' pada tablet yang menghidupkan segala benda dalam muzium dia tu...jadi untuk menyelesaikan 'sesuatu' tu, dia terpaksa bawak tablet tu pegi jumpa ayah kepada Ahkmenrah (yang firaun tu...) kat Muzium British...

jadi, kisah kehidupan malam dalam cerita ni berlaku kat Muzium British....dengan watak² yang baru...tapi masih ada watak² kat Muzium New York tu yang mengekor dia sampai ke Muzium British tu...menyebok betul...hahaha...

penyelesai masalah

 penghuru hara cerita

pembuat masalah baru

si kecil penyibuk

penjaga Muzium British




kalau rasa nak chill² bawak anak² sementara cuti sekolah bersambung lagi seminggu ni...boleh la pegi tengok cerita ni.... :)