Monday, 14 August 2017

Nak jadi ape kau?

Dalam kerja, bila kau dah buat salah...kau perlu mengaku salah dan betulkan balik kesilapan tu....bukan buat tak tau je dan biarkan orang lain yang bet8iulkan dan menjawab bagi pihak kau.

Sekali sekala mungkin la orang boleh cover untuk kau...tapi kalau dah selalu sangat...lepas tu yang silap tu pulak benda yang sama je...kau rase...?lalu pulak member tu nak cover kau selamanya?

X sepatutnya kau ambil kesempatan atas kebaikan kawan kau tu...dia pon ada kerja lain nak buat...kalau kau tolong takpe la jugak, ini kau pon buat tak tau jugak...datang pejabat sekadar tunjuk muka dan naikkan darah orang lain je...

Orang kata, belajar dari kesilapan...kau tak belajar ape pon...nak jadi ape kau ni...?

Saturday, 12 August 2017

Faris dicucuk 3 bulan

Rabu lepas Faris genap 3 bulan..jadi hari Khamis tu ke klinik le kite...bertemujanji dengan aunty nurse kat klinik tu...

Cek semua ok...tinggi ok 64cm..berat ok 7.1kg (semangat anak aku)...bmi ok...cucuk pon ok...giler la...tak nangis anak aku kena cucuk...hebat betul..huhuhu...

Balik rumah, papanye terus pergi kerja...aku memang dah apply cuti pon..jadinye beronggeng la kami berdua kat rumah tu...tapi...

Elok si Faris tengah tido, tiba2 dia terbangun dan menangis...haaa...ini bukan sikit2 punye nangis ye...ini nangis tahap kena dera punye..tahap sawan dah...sampai tak keluar suara...berlinang2 air mata...

Habis cara dah aku memujuk dak sihat ni...tepuk...beriba...berdukung...berzikir...menyanyi...tak jugak diam..tak tau la ape yang tak kena...tukar pampers...sapu minyak pon tak senyap jugak.sudahnye aku pon nangis bersama2 dia...huhuhu...sendu sangat!

Dalam lebih kurang sejam jugak dia macam tu..tiba2 dia senyap sendiri...dah penat nangis agaknye...bile dia dah diam tu...rasa lega dalam hati aku ni tak payah cakap la...syukur sangat2...baru anak sulung...huru hara la sikit..huhuhu...

Itu baru 3 bulan...sikit je tu ragamnye...nak tunggu ke besar ntah ape2 lagi perangai yang nak keluar nanti...



Thursday, 20 July 2017

3 hari lagi

ada apa dengan 3 hari lagi...?
hmmmm...
lagi 3 hari nak masuk kerja dah...
habis dah masa bulan madu ngan si kecik sorang ni....
ntah macam mana la gayanye nak duduk ngan pengasuh nanti...
ntah macam mana gaya jugak rupe mamanye x nampak muka anak sehari...
semoga bertabah lah wahai hati...huhuhu...